Foto vanKonki
2 januari 2023 - 31 december 2023

Seated massage, a relaxing and invigorating break

In het verleden, was "Amma" beoefend door blinden in Japan en is de voorouder van shiatsu. Aanraking is het belangrijkste en essentiële zintuig in massage, blinden die niet langer het gezichtsvermogen hebben, hebben dit andere zintuig ontwikkeld. Letterlijk betekent “Amma”: “verlichten door aanraking”.

Op de traditionele Japanse massage kunst Shiatsu gebaseerd, is zittende massage een kata d.i. een opeenvolging van precieze en gechoreografeerde bewegingen die zeer rustgevend te ontvangen is maar ook aangenaam om ernaar te kijken.

Werkend op de acupunctuurmeridianen, zijn de belangrijkste doelstellingen van "Amma": het activeren van de circulatie van energieën in het lichaam, het afvoeren van stress, het revitaliseren en het opnieuw in evenwicht brengen van de spier- en psychische tonus.

Het wordt gekleed op een ergonomische stoel beoefend. Het zorgt voor een moment van ontspanning en geeft het lichaam weer energie in 15 minuten tijd. Het is een ideale formule voor een moment van snelle ontspanning of voor een eerste benadering van massage.

Om stress en spanning te verminderen, bieden steeds meer bedrijven verkwikkende zitmassagepauzes aan hun personeel aan. Door druk met de duimen maar ook met de hiel van de hand en soms de elleboog, op het pad van de meridianen en de acupunctuurpunten uit te oefenen, kan de vitale energie van het lichaam in balans worden gebracht en helpt het zo om het in goede gezondheid te houden. Een sessie heeft het onmiddellijke effect dat het lichaam ontspant en geeft de geest de indruk om weer zijn "habitat" te integreren. Het genereert een staat van sereniteit en hernieuwde energie: een gevoel van lichtheid, welzijn, beschikbaarheid voor zichzelf en voor anderen.

Het helpt blokkades op te heffen, zwakke punten te stimuleren, natuurlijke zelfgenezende krachten te activeren, energie te harmoniseren en de balans tussen lichaam en geest te bevorderen. Shiatsu is geïndiceerd bij psychosomatische aandoeningen gerelateerd aan nervositeit, stress, lichte depressie. Het verbetert slapeloosheid bij mensen met een overbelaste geest.

Voordelen van zitmassage:

• Energizing: geen slaperigheid maar nieuwe heilzame energie

• Ideaal als onderdeel van een welzijnsbeleid

• Vermindering van professionele, relationele en privéstress

• Loslaten van spier- en nerveuze spanningen

• Verlicht rugpijn

• Doorbloeding en spiertonus

• Ademhaling en oxygenatie van de hersenen en daarmee mogelijk maakt

• Concentratie, creativiteit en intellectuele prestaties

• Positief merkimago voor het bedrijf

• Motivatie

• Sfeer op het werk

Proberen of meer weten? Contacteer dan Christian Vrient via christian@konki.be

Locatie

Kaart met het adres van En vos bureaux

En vos bureaux

Latijnensquare 55
1050 Elsene